Thursday, March 8

Bahagianya kawin mudaaa ;)

Assalamualaikum.


♥ KAHWIN AWAL LEBIH BAIK ♥

LELAKI mana yang datang kepada si perempuan untuk TUJUAN BERCINTA dan bukannya untuk berkahwin, maka lelaki itu adalah FASIQ. Berbeza jika lelaki itu datang untuk MELAMARNYA dan MEMINTA IZIN dengan ibubapa perempuan tersebut, maka lelaki itu jauh LEBIH BERAGAMA DAN LEBIH BERMARUAH.


*Lelaki yang benar-benar MENCINTAI kamu adalah lelaki yang BERGERAK ke arah PERKAHWINAN dengan segera ♥ :)

Haiiiiiii. Hehe. So, kali ni ak na ckp psl kawin muda. In other word, kawin awal or kawin di usia muda or.. ahh phm-2 la korg. Haha. Tadi ak sje la kan jadi stalker. Haha, then terlihat satu status dari sorg awek. 


Membaca status ni, ak mcm tertanya, habis tu sebelah dia tu bapak dia kot. Atau abang dia. Aku pun stalk-2 tengok-2 errr itu yg relay dgn dia dekat fb. Jadi status tu? Jadi sebenarnya tu suami dia??? OMG. Melihatkan wajah si gadis, sumpah aku ta tipu hangpa, memang mcm sebaya aku derrrrrr. Dan aku cuba lha stalk fb laki tu pulak. Relay depa married tau. Ala biasa la sekarang, mcm-2 relay pun boleh buat kan. Hmmm dan stalk punya stalk. Aku jumpa mmat ni ada blog, aku bukak ah blog dia. Korg na baca? Ni -> SINI. Niat aku bagi bukan niat jahat. Aku kagum dgn mmat ni. Memang betul itu isteri dia. Tersenyum jugak ak baca coretan mmat ni psl isteri dia. 

Dan ternyata isterinya itu sebaya aku. Melihatkan coretannya di blog, aku dpt agak sememangnya dia sebaya aku. 18 tahun ;) 


*menurut kajian aku, sek vokasional hanya menempatkan pelajar ting 4 dan 5. Ini bermakna tahun 2010 dan 2011, gadis ini berada di ting 4 dan 5. So sebaya aku lha tahun ni ;)

So, aku kira nak tabik spring lha dekat budak ni and her husband. Suami dia masuk minang simple gile derrrr. Serius aku jelly gila dgn budak ni. Suami dia tak ragu-2. And you know what, diorg berkenalan di FACEBOOK tau :) 

Sgt sweet. And sgt jelly. Bukan dengki kay. Semoga pernikahan mereka kekal hingga ke akhir hayat. Insyaallah. 

p/s: shuperman, sila contohi lelaki itu :p

Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH