Friday, April 20

Baru na kerja? Aduhaiii ekin ~

Assalamualaikum.


Haiiiiiii. Hihi. Harini aku excited lain macam sikit. K sikit je lha. Hewhew. Aku dah mula kerja harini. And it is my FIRST TIME. *saje besarkan*

Aku kerja dekat Kawasaki Service Centre. Fuyyoh. Hehe. Bapak ak lha yang baik hati tteibe izinkan aku kerja then dia sendiri yang carikan kerja kat situ. Kebetulan, dia beli motor besar dia tu dekat situ, so maybe boss situ cakap ad kerja kosong. So aku memulakan kerja aku tadi. Dari pukul 9pagi sampai 6petang. Office hours. Dan jawatan aku... Hewhew kerani jea :)

Pastu ada lha pekerja kat situ terangkan dekat aku camne kerja dekat situ. Mula-2 masuk ekrja, sapu sampah, cuci tingkap, lap meja. Nasib baik ofis dia kecik jea. Jadi ta penat na sapu smapah semua tu. Hehe. Mana boleh memalas wehh. Ikhlas and jujur k ;)

Then, tadi jugak aku dpt tahu, aku akan dihantar ke Shah Alam iaitu di Kawasaki Centre kat sana. Utk menjalani latihan. Ye lha, na uruskan motor besar ni, kena tahu wat insurance, tahu buat warranty. So annti dekat tmpat tu, dia akan ajar lha semua benda.

Actually aku kerja bukan lama pun. Sebulan lebih je. Awal bulan 5, Insyaallah result UPU akan keluar. Dan kalau aku diterima masuk kemana-2 *amin* aku akan dftar masuk awal bulan 6. So kerja aku dpt sbulan cmtu lha. Tapi tape, dia hntar training sume smpi KL pun tape. Aku akan belajar. Tambah pulak, aku ada apply course Office Management dekat UiTM. Mana na tahu rezeki kan. At least aku ada pengalaman bekerja dah dekat office ni :D

So, sampai sini sahaja cerita aku. Esok nak kerja. Hewhew. Lepastu ahad aku akan bertolak ke KL. Insyaallah :) 

Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH