Wednesday, May 9

Here the result --"

Assalamualaikum.

Seperti yang semua dah tahu tambah-2 yang sebaya dengan aku. Result UPU dah pun selamat keluar. So aku na story lha dengan korang semua pasal start aku apply segala macam sampai result setiap yg aku apply. 

Okay first aku apply Institusi Pengajian Guru a.k.a IPG. Then resultnye ta dpt. So aku ta kisah sangat. Cause aku ta letak harapan sgt. Sebab memang susah na dt IPG ni. Yg ak tahu ada sorg kwn aku dapat. Tu pun yg result SPMnye 8A --"


Lepas tu yang ni Form 6. Yang ni kita tapayah apply pun. Tapi aku dapat. Tapi yang sadisnya dapat kat Teknik Brash. K pelik. Aku egat teknik tu tade form6. Baru tahu. Tapi aku ta pergi ;)

Lepastu matrikulasi. Memang ta dpt lha kan. Aku mohon pun tak. Haha k. Ye la, dgn result aku yg cenggitu, pastu dgn aku yg malasnye. Matrik ni dah ah kena betul-2 study taley memain. Haha aku suke memain, kadang-2 mls. K aku kena ubah. Aku tahu -.-

So, 7hb haritu, lepas semua orang pakat berdebar duk tunggu result UPU. Aku lagi ah terketar-2 kan. Dekat ofis taley tenang. Ta berhenti pandang jam. Lepastu cecah pukul 12 terus serbu UPU. K memang sesak kay. Jem teruk. Hewhew. Dan Alhamdulillah. Aku berjaya menempatkan diri di UiTM dalam course Office Management. Bidang yang memag aku nak dari form 5 :') Tapi masa ni dia cuma bagitahu U apa je. Dekat mana dia ta kasitahu.

So, keesokkan harinya baru lha pergi laman web UiTM sendiri dan check. So, aku harap Melaka sebenarnya tapi tape lha. Aku dapat UiTM Seri Iskandar. Kira dah bagus dah tu kan. Aku dapat UiTM sama dengan Rafiqa. Course pun sama. Hm kawan-2 yang lain...

Aleeya -> UiTM Kelantan
Anith & Dayah -> UiTM Arau, Perlis.
Nisa -> UiTM Dungun, Terengganu.
Anep -> UTEM
Razman & Dollah -> PUO
Rafiqa -> UiTM Seri Iskandar.
Tascha & Hazim -> UNIKL
Ashnor -> UTP

Yang lain aku lupa. Sila rujuk FB. Hewhew :)

Oh ya, buat yang sambung Form 6. Okay je tu, Sangat okay k. Hehe. Yg sambung Matrik pulak. Chaiyok-3 !

Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH