Wednesday, November 7

Lelaki pisau cukur?

Assalammualaikum.
 
 
*gambar hiasan*
 
 Lelaki? Pisau cukur? Ada ke? Mesti lh ada weiii. Zama skrg ni bukan ppuan je pisau cukur. Lelaki pun ada. Malah dlm diam dia cuba mngikis duit wanita tu. Kalau si ppuan tu bijak, dia akan tahu cara na atasi lelaki mcmni. Tapi ad jugak yg silap langkah kan? Ye lh, ppuan ni kalau dh syg, apapun snggup je bg.

Org selalu kaitkan lelaki ni mula mengikis kalau ppuan tu dah kerja. Tapi skrg ni kan, haa kau tgah belajar pun dlm diam dia mula mengikis tw. Tmbh skrg kan dh ad ptptn, dh ad elaun mara semua. Mak bpk pula dh mula na bg duit setiap bulan kan.

Okay selalunya cara diorg kikis ni bukan bg duit terang terangan mcmtu. Okay ak bg contoh lh. Aku fikir sdiri tau. And ini ak nyatakan 3 cara lelaki mengikis ppuan yg masih belajar. Tauuuu ^_^ 3 cukup lh. ak mls na ckp pnjg-2. nti boring.

1. Suruh topupkan. - ha ni mmg biasa lh kan. alasan maybe duit dh habis. atau byr hutang mbe. or mungkin jugak alasannye dia duk dlm hostel tade tmpt na topup kan. kannnnn. tapi ayt dia snang je.

 "sy tade kdit lh awak. kita ta boleh msj dahh :( sy na topup tade duit. lagipun duk hostel ni manade kdai topup. sorry eh? " 

dan ppuan akan murah hati na topupkan sbb.. sbb dia na msj lh dgn bf dia tu. kan? yg lelaki suka lh kannn~ tapi ayt hipokrit dia kluar.

"laa knp topupkan? ish habis lh duit. bazir jee topup kat sy.." pdahal dlm hati "yuhuuu dpt topup. boleh msj org lain ^_^" kannnnn?

2. Nak pinjam duit. - cis ni pling ak mnyampah ni. Sikit-2 na pinjam duit. Na beli tu lh na byr ni lh na apa lh. Hish cukup meluat. Woi tade mak bpk pe yg na pinjam kat awek kau tu. Awek kau pun bukan nye bekerja yg kau na pinjam duit tu. Dah lh hutang lama ta reti na byr. Nak pinjam lg. Haaa ngok. Haihh tapi lh ad jugak yg sanggup bagi pinjam. kesian kat bf. tapi bila dh putus ha si bf muka ta malu tana byr hutang. tang mana le bongoknye tu. Berhati-2 lh dgn laki mcmni. Sbb aku dh pernah kena T__T

3. Belanja bila dating. - ini pun ada jugak. asal kluar date je yg ppuan je kluar duit blanja mkn blanja tgok wyg. blanja minyak mtor. aihh minyak motor pun kau guna duit dia? lelaki jenis apa ni? ops~ kalau dlm 5kali kluar dating tu, 2kali je bf dy kluar duit. yg lain smua ppuan tu. alasan sbb ppuan tu yg ajak keluar date. nahhh baik punya alasaannn~~ ala geng (perempuan) kalau dia tade duit tayah kluar date. senang. lain lh kau anak dato tade hal setakat na blnja ni. okay.

So tu je lh mampu ak cte. act, ap yg ak bagi ni, smua aku pena kena. sbb syg ak sanggup brhabis duit lh senang cte. tapi bagus nye amat bila dh single. yes. sem depan ak tayah habiskan duit na keluar date. keluar lepak je kat parade tu. 20hinggit pun dh boleh tgok wyg. hihi. Okay lh bye.


Thank you for visiting here :)

3 comments:

Dak Fisha said...

lelaki camni mmg rakus dengan duit. eeiii minta dijauh kan. btw nice entry k :)

Dak Fisha said...

jemput lah singgah di sini.
http://coretandakfisha.blogspot.com/2012/11/wanita-by-dehearty.html

waWA : NeLLy MaZnie said...

sBAR yea kin??? smua nie pngajaran.. aku tumpang sedih n akn beware pasnie.. :) jgn sedih2 k?? :)

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH