Tuesday, November 13

Sesuatu dalam hati..

Assalammualaikum.
 
*gmbr tiada kena mngena dgn isi entry*

Malam ni.. aku tetibe rasa na jiwang sikit. Haha. Ye lah.. Dh lama sgt tak jiwang kat blog ni. Asyik entry gaduh entry umum kan. Dulu rajin aku buat entry sedih smpi ad lh jgak yg sedu-2 baca entry aku.. Just malam ni na feeling lebih sikit. Hm...

Okay ekin nak bacakan korg secebis tulisan ekin dalam diari ekin :)

Cinta tak semestinya memiliki.

bila kita jatuh cinta pd seseorg, jangan menyeksa diri dgn menganggap bahawa cinta kita tak diterima. Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai.

Wujudkan cinta itu dgn memberikan sesuatu sebab, ap yg diberikan kerana cinta selalu dtg pd hati kita disaat itu juga. Kbahagiaan memberi jauh lebih sempurna dripd kbahagiaan kerana menerima.

Tapi.. lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yg membrikan pahit pahit yang menghiris dada.

Jgn menyeksa diri dgn menginginkan ssuatu. Jgn siakan cinta dgn beban yg berat mengharap mampu dipikul bahu. Keinginan memiliki mngkin ta ksampaian. Tapi percayalah pada diri. Selalunya cinta yang kita berikan seadanya takkan pernah bertepuk sebelah tangan :)


Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH