Saturday, April 6

Let bygones, be bygones.

Assalamualaikum
 
 
Yes. Kali ni nak ckp pasai ni. Aku kadang stress bila org suka tanya aku benda yg aku tak suka dan dah lama berlalu pun. Tambah2 lagi benda yg buat aku sakit hati. Buat aku sedih.

Yes betul. Masa silam yg membentuk kita menjadi diri kita hari ini. TAPI TAK SEMUA. Repeat. TAK SEMUA. Tak semua masa silam tu membentuk kau jd diri kau hari ini. Banyak benda yg boleh buat kau jd diri kau harini.

Semua org kalau boleh benda yang dah lepas benda yg menyakitkan akan dilupakan. Selagi boleh, nak buang kenangan silam yg pahit tu jauh jauh. Tapi kenapa lah masih ad juga org yg suka nak mengungkit kisah silam yg menyedihkan tu?

Dia tahu kita ada masa silam yg menyedihkan. Lagi nak tanya. Tujuan utk apa? Kau suka kalau aku igt benda yg lepas tu lepastu aku bandingkan dgn apa yg berlaku dgn kau. Nak? As example, kalau masa silam aku kena tipu dgn ex aku. Then, kau nak aku doubt kau yg kau ni tipu aku? Nak? Huhh..

Semua org ada zaman jahiliah masing2. Yg lepas biarlah lepas. Yg skrg ni kita teruskan je. Tak payah toleh belakang. Maju ke depan bukan undur ke belakang. Ok?
 

Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH