Monday, April 15

Seoul Garden with girlfriends :)

Assalamualaikum
 
*gambar sumber google*

Okay entry kali ni seperti yg dijanjikan aku nak cte psal pengalaman makan kat Seoul Garden. Seoul Garden yg kitaorg pergi ni satut2nya Seoul Garden kat Ipoh iaitu bertempat di Jusco Kinta City. Kedai dia satu baris dgn Popular, hujung. Ha carik lah. Aku g dengan Farisha, Shima dan Anie. Tayah lah aku cte pepanjang kan. Kami makan kat situ, kami ambik pakej lunch utk student punya. 

 
*gambar sumber google*
 
Jadinya utk student mcm kat ats ni lah, 23.88++ tapi jgn kome bwk betul harga cenggitu. Tu tak tambah tax lagi. Tambah tax ada lah sampai 30. Tak lebih 30 lah cenggitu.
Lepas je bayar kat kaunter tu, ha dia bg sit, ha kau g ambik apa je kau nak kat kaunter makanan tu. Segala mcm yg kau biasa tgok kat cte Korea depa duk BBQ tu haa ada sume.


Disebabkan kami berempat ni peminat tegar Running Man makanya, kami mmg selalu lah tgk makanan2 yg Running Man selalu makan masa buat mission tu kan. Ha mmg pulun habis. Dari pukul 12 cmtu lah kami mkn, smpi kul 4, mmg ada lah  3 round kami makan. Nak dtg sini, make sure mmg tgh lapar teruk. Tgh kebulor gila punya. 


Apa lagi, sesi brgambar lah kan haha. That girl yg baju belang tdung bunga2 tu Shima. Yg baju biru tudung biru tu Anie, Yg tudung pink, aku. Yg lagi sorg tudung biru baju belang tu Farisha. Ha puas kami mkn tau. Steambot, BBQ, perhhh daging2 dia. Mcm2 lah. Mmg korg kena try. Kenyang tu kenyang tapi kalau ikutkan nafsu, mmg tak pernah puas lah kan haha. 

At the end, aku baru tahu, korg nak ambik, jgn ambik sekaligus banyak, ambik sikit2, lepastu dh habis g ambik lg, sbbnya takut tak termakan. Sbb yg mana korg ambik tp tak mkn tu dia akan kira berat dan caj korg. Kalau tak rugi lah depa kan? Hihi so try and enjoyy.

p/s : Kami pergi ni masa 24/3/2013. Baru nak update skrg sbb internet baru nak laju haha okay bye ^^  
 

Thank you for visiting here :)

4 comments:

Miss Red Apple said...

nak datang sini! hahaha teringin nak makan

Ekin Anasha :) said...

makan banyak2. dtg sini taley pikir psl diet dh haha

Wan Teng said...

berapa seorang?

ashikin almi said...

You can go to their website to check the latest price. Last time I go in early 2016, the rate is RM32 for students at weekdays.

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH