Tuesday, April 15

Trip Budget Pulau Pangkor 3D2N (Part 3)

Assalamualaikum
Part 1  
Part 2

16 Mac 2014 (Ahad)

Hari ketiga pun tiba dgn lajunya. Pagi tu semua tidur nyenyak after Subuh. Pukul 8.30 mcmtu la, ada yg keluar pergi pantai main banana boat la apa boat tah pastu mandi laut smua, ada yg sambung tido memandangkan tak larat nak keluar. maklum la, nak solat pun terjengket2 ni kan pula nak jln jln nak mandi bagai kan. tp takpe la smlm puas dh aihhh berendam dlm laut hahaha

So time to check out, kami sepakat pakai baju I ❤ Pangkor sesama.
Beg pun dah kemas semua pun dah kemas, brg takde tinggal apa smua takde, settle.
Kami pun check out. Call teksi suh ambik. Sementara tunggu teksi, kami pun bergambar. Ttibe teksi dh sampai, driver teksi pun tgkp gambar kami guna hp dia hahahhha

Siapa yg takde no teksi pink Pangkor boleh call 05-6852073 dan bagitau nak ambik kat mana okay :)

thankyou abang joe tgkpkan gmbr.

And again tambang teksi dari Teluk Nipah ke Jeti,
Teksi - RM20 (RM2 seorang) 

pakcik tu offer nak bwk ronda pulau byr 70rgt so kira 7rgt sorg tp sbb budget, kami menolak dgn harapan akan dtg lagi skali nanti :D, insyaAllah.

pakcik teksi pun join tgkp gambo

Sampai di Jeti, kami pun terus naik feri yg kebetulan mmg dh sampai. 
(Feri tak payah bayar dah sebab waktu datang dan bayar so balik takpayah bayar okay)
Alhamdulillah, masa dtg kami tak dpt feri open tp masa balik kami dpt feri open jadi semua pun sakan ah brgmbr, aku maleh, pening hahahaha


gambar artis feri yg terpilih utk entry ni

td berdiri yg ni duduk punya version

Dah sampai kat Lumut, apa lagi, yg ta dpt beli ikan bilis la apa benda brg masak tah kat pangkor tu sbb mahai, boleh la shopping disini. 

dan utk balik, kami beli la tiket bas Roadway utk balik uitm seri iskandar.

Lumut - UITM Seri Iskandar

Tiket bas - RM5 seorang

Sampai je kat u, hambek hg hujan kemain lebat. dan kami pun redah la hujan tu. huhu. Alhamdulillah berakhir sudah. 

Terima kasih yg tak terhingga pd yg terlibat
(Walk-walk Girls)
- Syima
- Anie
- Hani
- Farishah
- Kinah
- Mai
- Te'ah
- Dila
- Syireen 

Jadi budget keseluruhan tanpa mengira makan/minum & cenderahati hanyalah RM75 seorang.
Jadi kalau dikira campur makan kami utk 2 hari dan cenderahati mmg tak sampai RM150. Jimat tak? Jimat gila kan? 

Tapi make sure ajak kwn rmi2. maksimum 10 org la. Kalau 5 org pun ok je pandai budget la. 
kalau lebih rasanya kena tambah bilik kot. hehe. 

So selamat bercuti. 


Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH