Monday, July 14

ESCAPE, Penang Part 2

 Assalamualaikum

Oh saja buat byk entry sbb taknak kome boring baca post pnjg lebar mueheheh.
Ok terus pd hari kedua kami di Penang.
21 June 2014 (Sabtu)

Kami semua dah bangun seawal 7 pagi. awal lah sgt. Semalam plan nak bangkit pukul 4 hahahaha last2 lepas subuh sume leboh balik. Pukul 6 lbih kedek2 tggu giliran nak mandi hahaha. 

Mama (kami panggil mak syima, mama) dah siap masak lagi ha. Ish3 anak dara smpi 7 org punya ramai. ish3. Lepas siap semua. Kami pun bersarapan demi meningkatkan tenaga. Maklum lah nak p exercise ni hahaha.

Kami siap semua, alhamdulillah pagi cuaca sgt baik. Kami jln kaki ke pondok bas utk ambik bas pergi ke jeti utk ambik feri dan pergi ke seberang. Ekin (adik syima) pun ikut sekali. Tgkp gambo lu. 

*kaki ekin takdak pasai dia p berkejar balik umah ambik dompet trtinggal.

Oh ya, korg kena sediakan syiling tau nak naik bas. Maklum le awak bukan naik kete ok.

Alhamdulillah utk kami sbb dkt rumah, tok (nenek syima) dah siap2 agihkan duit syiling utk tukar. sbbnya, naik feri kena bg duit syiling je ok. duit syiling 20sen tak silap. kena ada RM1.20.

Perjalanan mencabar tau pagi2. Punya berlari nak kejar bas sekali bas tu tinggai kami mcmtu je pdahal dia nmpk tu. Cis! Sabo je lah. Pastu dgn lelah kemainnya, kami tunggu, alhamdulillah tak sampai 10 minit, satu lagi bas smpi. Kami pun naik. Nasib bas selesa. Muehehe. 

Sampai di jeti, kami pun naik feri. kebetulan ada feri baru nak bertolak, yg kami ni duk lari mcm kena kejar hantu ha. Kalut uih. Bila dh naik siap smpt tgkp gambo lg baru feri jln. 

cukup 8 kan? ok bagus.

Ok so selepas kami sampai di seberang, kami carik bas lagi. Dan kebetulan ada bas yg mmg terus pergi ke ESCAPE. aku lupa lah. Kome tanya lah bas tu ok. cari bas yg menghala ke Teluk Bahang

Lepastu perjalanan jauh ok. Dlm sejam jugak lah. Tgk pd pemandu. Hihi. Takpe. Dpt lah cuci mata skit, ada omputih naik kan. Pastu lalu kat pekan, rmi yg naik basikal sewa berjalan2. 

Lepastu akhirnya kami pun sampai. Sempat tido tau. Charge tenaga haha. and here we go our activities in ESCAPE, Penang!

bersambung....



Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH