Monday, July 14

ESCAPE, Penang Part 3

Assalamualaikum

Ok ni part last lah ya. Kesian kome nak baca satu tmpt smpi 3 entry hahahha. Takpe, rajin baca. Tak rajin bye :P

Ok masih di hari yg sama iaitu Sabtu.

Setelah sampai di ESCAPE apa lagi, bergambo leeee

selamat datang semua. pehal gaya aku gedik je aigo plis lah.

Ok dh dh ckup ckup. hahaha. Ok mari kita mulakan dari meja untuk daftar.

Masa dftr, kau kena byr RM60/seorang bagi dewasa. Dan kome akan dpt lah gelang mcm kat waterpark biasa tu. ha gelang tu. 

Lepastu kau kena beli lokar nak letak brg. Takkan kau nak angkut baju kau kan. (Kami bwk baju nak mandi lepas main kalau taknak bwk pun takpe ikut suka memasing ok. Shower disediakan)

Lokar berharga RM5 dan deposit RM10. Jadi kau kena byr satu lokar RM15. And kau akan dpt gelang khas utk lokar.

Mcm kami 8 org, kami ambik 2 lokar. So dpt dua gelang, RM30. Ikut suka lh nk bg sape pakai ok. Oh lokar ni jgn risau boleh bkk byk kali kalau nk ambik brg ke apa ke. Takde mslh.

Lepastu kau kena byr lah brp kau nak utk bajet makan semua. Sbb dlm ni kau takkan guna wang tunai untuk membeli makanan dan minuman. Kau akan guna kad. Dimana kad ni, kau kena topup lah. Ala mcm kad iTalk. Mcm kad Touch n Go. Mcm tu lah. So kau topup lah. ada 3 pilihan jumlah topup. RM30, RM50, RM100. Kami 8 org jd kami ambik 2 kad. Satu kad isi RM30 so 2 kad, RM60. oh. Dont worry, kalau kau tak habis guna kau boleh dpt balik duit tu akhirnya. 

Contoh kau topup RM30, kau guna RM20 je so balik nanti kau akan pergi satu kaunter tebus wang ni, kau akan dpt balik baki kau RM10 beserta deposit yg kau letak utk lokar tadi. Kome paham kan ak ckp ni? Tak phm tanya ok. Hihi.

Lepas dh settle byr segala bagai. penat otak mengira. Aku tak campur. urusan daftar disettlekan oleh Farishah dan Syima. (Jgn lupa ambik brochure sbgi petunjuk korg nak p mana, atau nak tau toilet semua kat mana.)

Oh btw, sbgi peringatan, mereka tak benarkan bawa masuk apa jua makanan atau minuman dari luar even mineral water, semua tak boleh bwk masuk. Syima siap kena minum 100plus dia kt tmpt tu juga smpi habis baru buang botol tu haha.

Pnjang sikit naa entry ni. Nak cerita byk lagi ni. Psl dftar saja dh penuh. Hahah. Belum aktiviti lg dgn gambar lg haha.

Ok sampai je dlm, mmg pening lalat. Tatahu nak main mana. Semua tmpt ada org beratur. Mmg pening. Kena byk bersabar. Sbb kami ni semua jnis nak main cpt so kami keliru. Haha. Aku cdgkan kome main Monkey Business dulu ok. Mmg ramai tp serius sembang, tenaga korg boleh habis main benda tu saja. haha. Yg lain takpe lg terbang-2 je, yg ni mmg kena panjat lah imbang badan lah apa lah. Uihhh.

Oh ya, jgn lupa stretching ok. Kalau kau tak main Monkey Business takpe lah. Sape yg main, mmg kena stretching. Sakit badan oo. Oh bwk glove sekali ok. sbb tgn mmg sakit nak panjat tali bagai tu. 

nampak tak muka ani tu ahhahaha

Lepastu ada mcm2 lah. Kami main Flying Fox la paling gempak sekali. Panjang tau flying fox dia. dekat Moneky Business pun ada. And aku sarankan lepas tgn, depakan tgn anda seluasnya, nikmati lah saat kau terbang hahahaha. Tapi takde gambo le. Uuu. 

Lepastu main Tarzan apa tah nama dia, kau mmg terjun lah. gayat kot masa memula terjun mmg terjerit. tp bila dh hayun tak rasa apa dh lh. pastu dia akan cmpk tali kau kena tgkp ok.

gambar yg bertuah kali ini, Kina!

Bungee Jumping pun best. takde gmbr terjun yg ada gmbr sebelum terjun. 

suppose ad helmet hahaha tp dia ta pki lg. utk bungee jumping, kau pki tali mmg smpi atas. utk yg lain tali dia half je utk kaki je. yg ni mmg smpi bdn sbb tali bungee tu akn di sangkut di bahagian depan dada kau.

Pastu apa tah nama tu panjat pokok tu. mcm Wall Climbing tp kau pnjt pokok. Tu bezanya. Yg tu penat nak naik. hahaha. 
gambar terpilih kali ini, Ani!!! Hahahahha


Paling tak best game Tube apa tah. Kena tarik pelampung gedabak berat tu naik atas pastu turun kejap je. Penat pun tak habis. Uhuks sabo je lah. 

Pastu benti makan, kau beli lah guna kad tu, nti dia bgtw lah brp baki yg kau ada. Tp serius, mahal beb. Air mineral 3 ke 4rgt tak silap aku. Uihhhhh penat punya pasal, bantai je beli. Yg nak mkn, mkn lah, mahal jugak tp nk tenaga kan. 

So sape yg beli guna kad tu nti byr lah balik brp duit kau guna. Pndi2 agihkan duit ok? :D
Oh sebelum balik, depa jumpa mamat chinese ni sebijik muka Kim Jong Kook. Yg knl, ok, tak knl mohon google. 

ha sama tak? ok lah ada lah samanya. dgn muscle tu hahaha.

Mai pun excited dpt jumpa Mat Redho, aku tak kenal sapa tu. Depa kata mng Fear Factor dgn Erin Malik, malangnya, aku tak tgk pasai takda astro.

Dan balik tu kami naik bas lg pastu benti kt Padang Kota, kami p mkn, pastu jumpa dibah tgh mkn dgn mbe dia, pastu kami mkn2 sume balik jln kaki nk tggu bas dh trlepas pastu nk jln kaki p jeti, ad satu van Polis benti nk tumpangkan. kami pun naik. Igt tumpang smpi jeti rupanya naik terus feri smpi seberang. semua org usha smcm je tgk ppuan rmi2 btudung sume pulak tu naik van polis. hahaha. tp kalau kami penjahat takkan kami senyum bahagia ye dak. haha. 

so sekian cerita sy setakat ini. aku sarankan pergi lah ok. bwk lah geng2 yg suka aktiviti lasak ni. mmg syiok. aku pun nak pergi lg hehehe insyaAllah ad rezeki. 

Oh btw, Salam Ramadhan buat semua dari ekin dan suami. eh 

Part 1
Part 2

Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH