Saturday, January 3

a year end / another year begin

Assalamualaikum
Its 2015! ok maybe its not too late to wish HAPPY NEW YEAR EVERYONE! its 4th january 2015. 

Well if you're following my post since beginning, you shud know that i have plenty memories. and also an aim which not all have been achieved.

the last day of 2014.

nobody know.
when finally i have to forget the one i dont want to forget but when that someone insist i have to.
and i cry hard. so hard that its hurt. i think i sleep in tears that night. haha :'D

siapa ckp menangis tak dpt lupakan masalah? well it work for me. mmg mata bengkak esoknya, dgn nak p interview semua adeh. tp nasib boleh ditutup dgn bedak. 

sakit. bygkan lah. org tu merajuk sikit pun engko gelabah nak mati. ni taknak berbaik terus. suruh aku jgn masuk campur hal dia dh sbb dia pun tak pernah sikit pun ambik tahu psl aku. sakit dia... tuhan je tahu. 

tapi takpe la walaupun aku pernah janji dgn diri sendiri takkan tgglkn dia wlu apa pun jd, tp kerana permintaanya, aku hormat dan akan aku turutkan. semoga bahagia :)


the end of first story. 


okay move to second story. 

the first day of 2015 :)

i got a job! finally. alhamdulillah. duk apply merata sampai p kedah nak p open interview utk jawatan pembantu tadbir di PPD. 

duk apply hantar email semua. finally, setelah 3 bulan menganggur, aku dpt kerja. alhamdulillah jugak. mmg job yg aku nak since aku kat u lagi haha. 

aku apply merata utk job ni. byk jgk tmpt panggil. kl lah terutamanya. kajang, bukit jalil, shah alam. tapi sbb parents tak lepas so aku lupakan je lah.

apply jugak area2 ipoh. dpt lah satu tmpt kat meru tp dia offer 400rgt je sbb half day. 

eh lupa nak ckp, haha. kerja ni cikgu tadika aje ;D

so alhamdulillah, rezeki tahun baru, tgh2 duk usha kerja kerani bkk fb official jobs perak tetiba nampak jawatan kosong cikgu tadika paling terkejut sbb dekat manjoi aku pun apa lagi terus whatsapp lah.

and dia suruh dtg interview. esoknya aku p interview(dgn mata bengkak-rujuk first story)
and alhmadulillah, malam tu aku dpt jwpnnya. aku pass interview tu.

esok (5/1) mula kerja. sbgi cikgu tadika. yeay! 

nama tadikanya, Tadika iKids. jadi cikgu ya bukan pengasuh -.-

and speaking is a must. (kena byk speaking pasni)

and my new year year begin with luck :) alhamdulillah again :))


moving on! let us start and end the year with luck. insyaAllah :)


Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH