Saturday, March 7

UiTM Bandaraya Melaka 1

Assalamualaikum

Hai. Selepas post yg syahdu lepas. Minggu ni yakni harini aku dah pun mendaftar di kolej kediaman uitm.

Bagi yg konpius sbb dlm surat tawaran katanya tak disediakan. tapi sebenarnya ADA. utk pengesahan boleh call pihak kolej lah. boleh gugel utk no tel :)

So harini 1/3/2015, daripada homestay merlimau gerak pukul 8.30 dlm setengah jam guna gps taip jalan tun mutahir dpt la jumpa. so dftrnya ambik la apa yg diberi smua.
isi form and ikut arahan depa selanjutnya.

p/s ; senior kat sini bajet je lebih takde la senior sgt kan degree jugak tah2 beza satu sem je *jeling akk bajet


dari luar ini lah bangunan kolej nya.

  • ada 10 tingkat.
  • satu aras 6 rumah.
  • satu rumah 8 orang penghuni.
  • satu bilik ada yg 2 ada yg 4.
  • toilet 2. satu utk blik 2 org. satu lagi dlm bilik yg 4 org.

p/s ; kalau pilih katil no 2, lokar dan meja study pun no 2 jugak ya ;)

ruang tamu kira besar jugak la. 

boleh la nk mkn sama ke nk lyn movie ke nk lepak ke nak solat ke beli la tikar getah sesiap eh. bawak slipar jamban skali sbb nti kaki hitam sbb lantai belum dilap.

bilik dobi di tingkat bwh sekali depan lif. guna duit kertas seringgit sbyk 2 keping sekali basuh.
bilik jpk kat aras satu mcmtu la.

sini siang angin kuat wlupun panas so sbb ada angin dari sungai tu takde la berpeluh sgt. okay laaa.
kunci diberi pulak utk kunci pintu utama bkn kunci bilik. sape terkunci bilik pandai2 bukak sendiri guna kad *mcm biasa buat je*

tu je la kot. utk lebih detail dtg sini la haha.
lepas dh kemas brg smua. housemate semua dtg melepak kat blik and buat sesi suai kenal haha.

so 8 org.
1. nabila, penang
2. tyra, serdang
3. syima, kluang
4. mira, rembau
5. farah, muar
6. fiza, alor gajah
7. ain, seremban

and most of them is 22. aku dgn roomate aku je kot yg 21 haha

so ptgnya dlm lepas asar mcmtu berkumpul kt bwh utk taklimat ringkas pasal esok punya program.
teruk la sng kata management dia. cara greet kami student baru pun ek eleh sgt tau la kami degree tp layan bebaik la org uitm ni pun uitm sgt tau haha

wifi takde. bwk la wifi sendiri. aku pun update guna handphone.
esok aku update lagi. esok kena berkumpul kt bwh pukul 6.45. okay bye


Thank you for visiting here :)

No comments:

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH